AKCMV Pūtēju orķestra pavasaris


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris, diriģenta Aivara Radziņa vadībā, šo mācību gadu noslēdz ar divām jauki kopā pavadītām, skanīgām sestdienām.

21.maijā orķestris devās uz Rokišķiem (Lietuva), kur piedalījās Starptautiskā pūtēju orķestru festivālā. Diena sākās ar orķestru muzicēšanu pilsētas ielās. Tad Kultūras centrā atskaņojām pusstundas programmu, kā arī klausījāmies citu kolektīvu priekšnesumus. Festivālā uzstājās pūtēju orķestri no Rokišķu kaimiņpilsētām- Biržiem, Pasvalis u.c. Bet vakarā ar koncertu pie Novada muzeja ievadījām pilsētas Muzeju nakts pasākumu.

27. maijā orķestris devās uz Alūksni uz Vidzemes un Latgales koru un pūtēju orķestru svētkiem. Dienas laikā piedalījāmies mēģinājumos, kur spēlējām gan koporķestrī, gan bijām vieni no 5 kolektīviem, kam bija uzticēts spēlēt koru dziesmu pavadījumus. Pēcpusdienā ar 40 minūšu programmu parkā pie Jaunās pils priecējām pilsētas iedzīvotājus un viesus, bet vakarā piedalījāmies koncertā “Uguns sirdī kursies tev”.

“Šādu braucienu galvenais ieguvums nav tikai muzicēšana, bet tā ir iespēja iepazīt vienam otru, saliedēt kolektīvu, kā arī mācīties ātri mobilizēties darbam- ģērbties, salikt instrumentus, laikā sapulcēties, kā arī āra spēlēs reaģēt uz laika apstākļiem. Šīs sestdienas bija vējainas, tāpēc aktualitāte nr.1 bija “lidojošās notis”, ” stāsta skolotāja Elita Ezermale.

Paldies audzēkņiem par ieguldīto darbu un viņu vecākiem par līdzdarbošanos!

 

PUT3 PUT1

 

O10

O9 PUT2