RaPaPro 2016 vasaras nometne


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņu grupa no 27. jūnija līdz 1.jūlijam apgūst jaunas, nākotnes darba dzīvē noderīgas prasmes un iemaņas, piedaloties Kultūras Ministrijas iniciētajā Radošās partnerības projektu vasaras nometnē.

Radošo partnerību programma (RaPaPro) ir Kultūras ministrijas iniciēts un finansēts projekts jaunu radošu partnerību veidošanai profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēs, iesaistot mākslas, dizaina, mūzikas, dejas vidusskolu pedagogus, audzēkņus, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, sociālās grupas un citus vietējās kopienas pārstāvjus. Jau īstenoto RaPaPro projektu rezultātā apgūtas jaunas prasmes un zināšanas, darbs starpdisciplinārās komandās, veidojusies sadarbība ar dažādu nozaru partneriem, sociālām organizācijām un uzņēmējiem partneriem un veicināta dizaina domāšanas (design thinking) metožu izmantošanu kultūrizglītībā.

Šī gada RaPaPro projekts Cēsīs veidots sadarbojoties Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolai, Cēsu novada pašvaldības aģentūrai “Kultūras un Tūrisma centrs” un nodibinājumam ELM Media/ Ruckas mākslas rezidenču centram. Šovasar skolas audzēkņi – topošie mūziķi un dejotāji – piedalās RaPaPro vasaras nometnē, kuras uzdevums ir audzēkņu pašu spēkiem veidota filma par Cēsu Pils parku. “Viss, sākot no idejas un beidzot ar montāžas beigu titriem, ir pašu audzēkņu idejas. Paši audzēkņi domā, kā veidot stāstu, kā filmēt, kā ierakstīt skaņu, risina organizatoriskus jautājumus un plāno savu laiku, saskaņā ar paveicamo darba apjomu, “stāsta projekta vadītāja Ruta Krastiņa. Filmas radīšanas procesā jauniešus vada pieredzējusi ekspertu komanda – režisors Kaspars Goba, producente Ieva Goba un vairāki kino jomas profesionāļi, kuri nodod savu pieredzi un zināšanas par filmu veidošanu gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbībās.

Projekta noslēgums paredzēts 2016.gada 10. septembrī, kad Kultūras mantojuma dienas ietvaros Cēsīs notiks filmas pirmizrāde.

pleners_parks