Ilggadēja skolotāja Aleksandra Grandaus piemiņai


No tevis tik daudz bija, ko gūt.

Tavas pēdas ir dziļas, tās nepazūd,

Mums atmiņās vēl ilgi kopā būt…

/K.Apškrūma/

Skumju brīdī izsakām visdziļāko līdzjūtību sakarā ar lielo zaudējumu un esam kopā ar Aleksandra Grandaus ģimeni, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem.

gada 26. novembrī 90 gadu vecumā pa Mūžības ceļu aizgājis muzikologs, mūzikas teorijas priekšmetu pasniedzējs ALEKSANDRS GRANDAUS.

Aleksandrs Grandaus dzimis 1926.  gada 21. janvārī Dobeles rajona Šķibes pagastā.

No 1959. gada strādājis Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā par mūzikas teorijas skolotāju, un no 1963. gada līdz 1990. gadam bija nodaļas vadītājs. Vadījis arī Mūzikas vidusskolā mūzikas pulciņu, kas izdevis žurnālu “Kamertonis”. No 1990. gada līdz 1994. gadam strādājis par mūzikas teorijas priekšmetu, vispārējās klavierspēles skolotāju un koncertmeistaru Dobeles Mūzikas skolā. Sava radošā mūža gaitā Aleksandrs rakstījis par mūzikas dzīves notikumiem Cēsu, vēlāk Dobeles rajona laikrakstos, lasījis lekcijas un koncertu ievadvārdus.

Aleksandra Grandaus dzīvē svarīgākais bija viņa ģimene, tad otra viņa ģimene – skola. Viņš bija aizrautīgs mūziķis, erudīts, ar humora izjūtu, enerģisks un radošs cilvēks, pedagogs.

Mūsu atmiņās skolotājs Aleksandrs paliks kā godīgs, taisnīgs, sirsnīgs cilvēks, iejūtīgs, saprotošs kolēģis, uzticams un izpalīdzīgs draugs.

Lai gaišs un viegls Mūžības ceļš!