Audzēkņi dalās iespaidos par koncertlekciju “Romualdam Kalsonam – 80”


2017. gada 23. februārī Vidzemes koncertzāles “Cēsis” Kamerzālē norisinājās koncertlekcija “Romualdam Kalsonam – 80”. Koncertlekcijā piedalījās  audzēkņi no Madonas, Cesvaines un Siguldas mūzikas skolām, kā arī Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi.

Koncertlekcija bija plaši apmeklēta,  īpašs prieks, ka skatītāju rindās bija redzami mūzikas skolas audzēkņi. Skolotājas Anitras Rauses rosināti, audzēkņi rakstīja recenzijas par koncertlekcijā redzēto un dzirdēto.

5.klases audzēknes Sanija Grigorjevas domas par R.Kalsonam veltīto koncertlekciju:

“Lielisks koncerts. Ieguvu jaunās zināšanas par komponistu. Man ļoti patika tas, ka šī komponista skaņdarbi tika atskaņoti arī citu mūzikas skolu audzēkņu izpildījumā. Ļoti izcili un patīkami, piesaistoši ir tas, kad biogrāfiju savieno caur skaņdarbiem. Izvēlētos skaņdarbus bija patīkami klausīties. Man patīk radošā pieeja tam, kā atainota viņa muzikālā daiļrade caur skaņdarbiem, mūzikā. Kā mūzikas skolas audzēknei, man ļoti patīk klausīties mūziku. Tajos brīžos iztēlojoties, kā tajā brīdī juties ir komponists. Tas koncertā bija izdevies! Apbrīnojama ideja, kas tika realizēta, bija saziņa ar pašu komponistu! Superīga pieeja, par kuru visi koncerta apmeklētāji visnotaļ novērtēja! Lieliski ir arī tas, ka koncertā ielika, ne tikai instrumentālus skaņdarbus, bet arī dziedošus skaņdarbus. Lieliski padomāts par laiku! Noteikti iepriecina visus apmeklētājus tas, ka skaņdarbs netiek spēlēts viss, bet gan tiek rasts iespaids par to. Protams ir arī skaņdarbi kas ir tik oriģināli gari un visi arī atskaņoti, savā noteiktajā garumā.”