Alisei Siliņai jauna pieredze


Ogres novada Kultūras centrā 25.02. norisinājās 17.Vidzemes jauniešu kamerorķestru festivāls, kas pulcēja jaunos mūziķus no Cēsīm, Valmieras, Limbažiem, Krimuldas, Madonas, Alūksnes un Ogres.
Vidzemes jauniešu kamerorķestru festivāls notiek jau 17.reizi. “Tas ir ļoti jauks mūzikas skolu orķestru salidojums, kurā audzēkņi gūst koncertu pieredzi. Mūzikas skolā audzēkņi spēlē tikai gammas un eksāmenu darbus, bet festivālam jāsagatavo plašāks repertuārs. Tā kā orķestri spēlē arī kopā, tad jāmācās papildus skaņdarbi, kuri vēl tos nav apguvuši. Meklējam dažādas formas, lai audzēkņiem būtu pēc iespējas vairāk jāspēlē, lai viņi pierastu pie skatuves un viņiem tas iepatiktos,” stāsta Cēsu Mūzikas vidusskolas stīgu orķestra diriģents Andris Riekstiņš, kurš ar savu orķestri piedalījies visos festivālos.
Festivāla izskaņā apvienotais simfoniskais orķestris atskaņoja Astora Pjacollas “Libertango” un “Adios Nonino”, kur solo partiju izpildīja Alise Siliņa. Tas jaunajai akordeonistei bija jauns izaicinājums apliecināt sevi kā orķestra solisti.

Līdzīgs pasākums norisinājās Rojas kultūras centrā, kur 7. aprīlī izskanēja VII Kurzemes kamerorķestru un simfonisko orķestru festivāls. Arī šoreiz Alise tika aicināta muzicēt kā soliste apvienotajam simfoniskajam orķestrim . Alisei bija iespēja ne tikai muzicēt, bet kopā ar festivāla jauniešiem kopā atpūsties, iepazīties un doties kopējās ekskursijās pa tuvāko apkārtni.