22.09. koncertlekcija “Ērģeļmeža pasaka”


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola aicina mazus un lielus klausītājus piektdien 22. septembrī plkst. 17.00 Vidzemes koncertzāles “Cēsis” Ērģeļzālē apmeklēt izglītojošu mūzikas stundu “Ērģeļmeža pasaka”.

Šī programma bērniem tēlainā un saprotamā veidā palīdzēs iepazīt ērģeles, to uzbūvi un daudzveidīgās skaņu iespējas. Ērģeļmūziku papildinās flautas, klarnetes, fagota un stīgu instrumentu skanējums.

Projekta pamatā ir stāsts par kādu zēnu, kuram patīk visu laiku pavadīt pie datora. Izrādās, dators piedāvā arī daudz ko lietderīgu. Zēns sāk meklēt visu, ko spēj atrast par ērģelēm, nonākot Ērģeļmeža pasakā. Instrumentu balsis ilustrē pasakā notiekošo: princeses nolaupīšanu, negaisa skatu, ganiņa parādīšanos, putnu balsis, karuseļa griešanos u.c.

Pasaku stāstīs muzikoloģe Karīna Bērziņa, mūziku atskaņos Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi.

Ar šo pasākumu tiks atklāts koncertu cikls, kas veltīts skolas ērģeļklases 30 gadu jubilejai. Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola bija starp pirmajām skolām Latvijā, kur pēc skolotājas Lelde Krastiņas iniciatīvas šāda ērģeļspēles programma tika izveidota. Lielu atbalstu sniedza skolas tā laika direktors Jānis Sprancmanis.

Jubilejas cikla nākamie koncerti paredzēti 15. oktobrī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, kur piedalīsies absolventi un pedagogi, kā arī 10. decembrī, kad Ērģeļzālē skanēs Ziemassvētku noskaņu mūzika.

Ieeja koncertā bez maksas.

Projekts guvis finansiālu atbalstu Cēsu novada Kultūras projektu konkursā.