Svinīgais mācību gada sākums AKCMV


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pedagogi, audzēkņi un viņu vecāki svinīgo skolas sākumu iezvanīja 4.septembrī Vidzemes koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē. Pasākumu atklājot, visi klātesošie kopīgi nodziedāja skolas himnu “Dziedot dzimu, dziedot augu” un valsts himnu.

Aplausiem skanot, audzinātājas Benitas Zvīgules vadībā zālē ienāca 1.kursa audzēkņi. Skolas direktors Vigo Račevskis pasniedza skolēnu apliecības, kas apliecina audzēkņu piederību AKCMV. Klātesošos uzrunāja Bērnu mūzikas skolas struktūrvienības vadītājs Guntars Mazkalns, kurš informēja par audzēkņu sasniegumiem pagājušajā mācību gadā un sveica pagājušā gada teicamniekus. Tāpat mūzikas skolas pulkā tika sveikti Bērnu skolas 1.klases jaunie audzēkņi.  Skolas gaitas uzsākot, viņi saņēma savu pirmo nošu burtnīcu un zīmuli ar skolas logo.

Direktora vietniece mācību darbā Ilze Vadze iepazīstināja klātesošos ar jaunajiem pedagogiem: Paulu Gendrikovu (pūšaminstrumentu nodaļas pedagogs), Lauru Lazdu (vokālā pedagoģe), Rūdolfu Macatu (populārās un džeza mūzikas nodaļas pedagogs) un Zani Rozīti (sporta pedagoģe). Apsveikumus no skolas saņēma audzēkņi, kuri pagājušajā mācību gadā guva godalgotas vietas konkursos un olimpiādēs, kā arī aktīvi līdzdarbojās skola pasākumu organizēšanā.

Svinīgās daļas noslēgumā skolas direktors Vigo Račevskis audzēkņiem un pedagogiem vēlēja veiksmīgu  un panākumiem bagātu mācību gadu. Pasākuma otrajā daļā skolas pedagogi priecēja ar krāšņu un emocijām bagātu koncertu.