AKCMV sāk īstenot RaPaPro projektu “Skaņas garšas Cēsīm”


Septembra vidū Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas jaunieši sadarbībā ar uzņēmumu SIA “Vinetas un Allas Kārumlādi” un Cēsu novada Jauniešu domi sāka īstenot projektu “Skaņas garšas Cēsīm”.

Projekta mērķis ir Cēsu novada jauniešos attīstīt radošumu, interesi par Cēsu kulinārijas mantojumu, inovatīvu domāšanu un izpratni par produkta izveides un attīstības procesu.

Projekta ietvaros jaunieši apzinās senās receptes no Cēsu personībām un saviem vecvecākiem. Balstoties uz apkopotajām receptēm, jaunieši SIA “Vinetas un Allas Kārumlāde” konditoru vadībā radīs jaunus saldumus. Pēc produktu izveides norisināsies radoši vakari, kuros, sadarbojoties AKCMV un Cēsu novada Jauniešu domes jauniešiem, tiks komponēta mūzika un izstrādāts scenārijs produktu prezentācijas pasākumam, kā arī notiks radošā darbnīca profesionālu lektoru vadībā par radošajām partnerībām un dizaina domāšanu. Produktu prezentācija norisināsies kā skaņas un garšas vienotības pasākums, kurā svinīgi tiks prezentēti radītie saldumi.

Projekts “Skaņas garšas Cēsīm” tiek īstenots Radošo partnerību programmas ietvaros, ko finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Radošās partnerības programma RaPaPro ir Kultūras ministrijas iniciēta un finansēta programma jaunu partnerību veidošanai profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēs (mākslas, dizaina, mūzikas un dejas vidusskolās), iesaistot sadarbībā pedagogus, audzēkņus, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, sociālās grupas un citus vietējās kopienas pārstāvjus.