22.09. koncertlekcija “Ērģeļmeža pasaka”


22.septembrī Vidzemes koncertzāles “Cēsis” Ērģeļzālē notika koncertlekcija “Ērģeļmeža pasaka”. Tas bija stāsts par kādu zēnu, kurš, izmantojot internetā iegūtās zināšanas par ērģelēm, sacer “Ērģeļmeža pasaku”. Visu pasakā notiekošo ilustrēja mūzika, skanēja ne tikai ērģeles, bet arī flauta, klarnete, fagots, stīgu kvartets. Pasaku stāstīja muzikoloģe Karina Bērziņa, ar priekšnesumiem piedalījās skolas audzēkņi un pedagogi. Pasākums pulcēja gan mazus, gan lielus klausītājus, viņus sagaidīja īsta meža atmosfēra. Telpa bija izdekorēta ar pīlādžu zariem, papardēm, citām meža veltēm, publiku sagaidīja putnu balsis ierakstā. Šis bija aizraujošs piedzīvojums ne tikai klausītājiem, bet arī pašiem dalībniekiem.

Koncertā piedalījās audzēkņi – Rūta Jelēviča, Anna Rijniece, Jana Krastiņa, Elīza Apine, Alise Gavare, Judīte Žīgure, Māris Narvils, Audris Balodis – un pedagogi – Elita Ezermale, Lelde Krastiņa, Ilze Petrovska, Fiona Vilnīte un Agnis Krūzītis.

Ar šo pasākumu tika atklāts koncertu cikls, kas veltīts skolas ērģeļklases 30 gadu jubilejai. Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola bija starp pirmajām skolām Latvijā, kur pēc skolotājas Lelde Krastiņas iniciatīvas šāda ērģeļspēles programma tika izveidota. Lielu atbalstu sniedza skolas tā laika direktors Jānis Sprancmanis.

Jubilejas cikla nākamie koncerti paredzēti 15. oktobrī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, kur piedalīsies absolventi un pedagogi, kā arī 10. decembrī, kad Ērģeļzālē skanēs Ziemassvētku noskaņu mūzika.

Paldies skolotājai Leldei Krastiņai par koncertlekcijas organizēšanu!

Projekts “Ērģeļmeža pasaka” guvis finansiālu atbalstu Cēsu novada Kultūras projektu konkursā.