26.03. AKCMV piedalās RaPaPro trešās grāmatas atvēršanas svētkos Rīgā


Šodien, 26.martā, skolas delegācija – direktors Vigo Račevskis, projektu vadītāja Elīna Eglīte, kultūras pasākumu organizatore Inga Kreile, 1.kursa audzēkne Alise Siliņa, kā arī pārstāves no Cēsu novada Jauniešu domes Natālija Andersone un Madara Sidorčenko, – devās uz Rīgu, lai Latvijas Nacionālajā teātrī piedalītos RaPaPro programmas trešās grāmatas atvēršanas svētkos. Delegācija prezentēja paveikto RaPaPro programmas projektā „Skaņas garšas Cēsīm”, kā arī iepazīstināja klātesošos ar jaunradīto produktu – sāļo dārzeņu vafeļu pagatavošanas komplektu -, ko ikviens interesents var iegādāties Vinetas un Allas Kārumlādē.
Paldies projekta sadarbības partneriem Cēsu novada Jauniešu domei un SIA „Vinetas un Allas Kārumlāde”, it īpaši Vinetai Žamoidikai un Allai Oldermanei – Vadzinskai, par skaisto un atsaucīgo sadarbību 5 mēnešu garumā, īstenojot projektu!

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Cēsu novada Jauniešu domi un SIA “Vinetas un Allas Kārumlāde” īstenoja RaPaPro projektu “Skaņas garšas Cēsīm”. Projekta mērķis bija Cēsu novada jauniešos attīstīt radošumu, interesi par Cēsu kulinārijas mantojumu, inovatīvu domāšanu un izpratni par produkta izveides un attīstības procesu. Galvenā projekta ideja – mūzikas vidusskolas audzēkņi un Jauniešu domes jaunieši radīja jaunus saldumu veidus, katru ar savu īpašo stāstu, par pamatu izmantojot receptes, kuras dalībnieki uzzināja no saviem vecākiem un vecvecākiem. Katrs stāsts tika prezentēts noslēguma pasākumā decembrī, kad muzikālie priekšnesumi mijās ar garšīgu kārumu baudīšanu, Vidzemes koncertzāles “Cēsis”Kamerzālē uzburot nebijušu muzikālās kafejnīcas noskaņu.