AKCMV audzēkņiem lieliski panākumi Jauno ģitāristu konkursā


2018.gada 6.aprīlī Mārupē norisinājās Jauno ģitāristu konkurss “Kur tad tu nu biji 2018”. AKCMV pārstāvēja ģitāras skolotāja Elita Zviedrāne ar saviem audzēkņiem. Konkursa programmā audzēkņi izpildīja dažāda laikmeta un rakstura skaņdarbus, kā arī latviešu tautas dziesmas un latviešu komponistu dziesmas A. Grīnberga aranžējumā. Konkursa dalībniekiem bija jāizpilda viens obligātais skaņdarbs un otrs pēc izvēles. Konkursa programma tika sadalīta dažādās klasēs un kategorijās. Konkursā pavisam piedalījās 61 dalībnieks.

1.klašu grupā 1. vietu ieguva Dāvids Timofejevs, 4.-6. klašu grupā 1. vieta Samantai  Ratnerei  un Karīnai  Kesenfeldai, Open Profi  grupā 1. vietu ieguva 3.kursa audzēkne Undīne Telma Lece, nominācijā Duets ar pasniedzēju 1. klases audzēkne Elīza Vasmane ieguva 2. vietu, nominācijā Dueti 3. kursa audzēknes Undīne Telma Lece un Samanta Ceruka ieguva 1. vietu, savukārt  Karīna Kesenfelda un Ksenija Zlotina 2. vietu.

Konkursa ietvaros skolotāja Elita Zviedrāne ar audzēkņiem piedalījās meistarklasēs, apgūstot improvizācijas iemaņas, kuras vadīja mūziķis, ģitārists no Baltkrievijas Igors Šošins.