Noslēdzies RaPaPro programmas projekts “Programmas “Pozitīvisma vēstneši” izveide AKCMV”


2018. gada nogalē skola uzsāka īstenot Kultūras ministrijas iniciētās RaPaPro programmas projektu “Programmas “Pozitīvisma vēstneši” izveide AKCMV”. Šis ir jau ceturtais projekts, ko skola ir īstenojusi programmas ietvaros. Atšķirībā no pārējiem projektiem šoreiz galvenie tā dalībnieki bija AKCMV pedagogi. Galvenā projekta ideja bija pilnveidot skolas emocionālo vidi un izveidot mehānismu, kas veicinātu pedagogu pozitīvās atgriezeniskās saites veidošanu starp mācību procesa nodrošināšanā iesaistītajām pusēm.

Projekta ietvaros novembra vidū gan vidusskolas, gan bērnu skolas posmā norisinājās aptauja audzēkņiem, lai noskaidrotu 3 pozitīvākos pedagogus AKCMV. Balsojuma rezultātā par šī gada Pozitīvisma vēstnešiem kļuva pedagogi: Jānis Jansons, Iveta Lapiņa un Anitra Rause.  Katrs no Pozitīvisma vēstnešiem izveidoja grupu, kuras sastāvā bija pedagogi un administrācija. Katrai grupai bija jāsagatavo atbildes uz iepriekš uzdotiem jautājumiem, kā, piemēram: “Idejas, kā paslavēt un motivēt audzēkni”, “Kā iedvesmot audzēkni”, “Labās prakses piemēri no mācību stundām”, u.c.

Lai palīdzētu pedagogiem sagatavot atbildes uz jautājumiem projekta ietvaros notika trīs nodarbības, kuras vadīja dažādu jomu speciālisti. Psihologs un psihoterapeits Ansis Jurģis Stabingis stāstīja par laimi pedagoga profesionālajā darbībā, vadībzinību doktorante, vadības konsultante un biznesa attīstības trenere Ginta Krivma iepazīstināja ar praktiskiem pozitīvas komunikācijas instrumentiem un Radošās apvienības “Skudras metropole” vadītāja un producente Gundega Skudriņa stāstīja, kā veidot pozitīvu saikni ikdienas komunikācijā.

Katra grupa projekta noslēguma pasākumā prezentēja atbildes uz uzdotajiem jautājumiem, kā arī dalījās labās prakses piemēros ar kolēģiem. Kopumā projektā piedalījās 37 pedagogi un administrācijas pārstāvji. Projekta rezultātā visi labās prakses piemēri tiks apkopoti metodiskajā materiālā, kurš būs pieejams ikvienam pedagogam.

Dažas pedagogu atsauksmes par projektu:

“Tas bija tik vajadzīgs! Gluži kā C vitamīns!”

“Ļoti pozitīvi, tas noteikti saliedēja kolēģus. Daudz smaidu. Gaidu turpinājumu!”

“Pozitīvi. Smadzenes “ievibrē” pareizajā virzienā! Paldies! :)

“Izcils. Kaut katru gadu…”

“Liels paldies, sen nebiju redzējusi savus kolēģus tik omulīgus.”