Deju nodaļas audzēkņi piedalās TDA “Vektors” mēģinājumā


31.janvārī Deju nodaļas audzēkņiem bija lieliska iespēja piedalīties TDA “Vektors” mēģinājumā Rīgā.
Savos iespaidos par mēģinājumu dalās 3. kursa Dejas nodaļas audzēkne Evija Miķelsone:

“Š.g. 31. janvārī mums, AKCMV dejas nodaļai, bija lieliska iespēja piedalīties un vērot TDA “Vektors” mēģinājumu.

Sākšu ar to, ka biju gatavojusies kam fiziski smagākam fiziskajā daļā, jo visu ceļu uz Rīgu, es pie sevis domāju – “Kā es to izturēšu! Evij, tu taču esi vārgulis, ko tu tur darīsi. Kaunu sev pataisīsi un viss.” Patiesībā – es to varēju un pati par to biju pārsteigta. Protams, cik sapratu, tad šī neesot bijusi grūtākā reize un mēdzot būt arī smagāk. Sākumā vēl bija arī mazliet bail, kad ieraudzīju, ka Uldis Šteins sēž un vēro iesildīšanās daļu, bet, iespējams, tas bija iemesls saņemties un parādīt, ka arī AKCMV var!

Ļoti patika, ka sākumā iesildīšanās bija pavisam vienkārša – galviņa uz vienu, otru pusi, plecu apļošana, pēdu ieapaļošana, tad sekoja kā sportā – lēcieni, krustsolis, augsti celti celīši, pēdas līdz dibenam u.c., tad bija apļi ar standarta latviešu dejas pamatsoļiem. Vēl man iesildošajā daļā ļoti patika kombinācijas gan pa vienam, gan pa pāriem, un tad bija rokas un vēdera muskulatūra, kas pēc roku turēšanas likās gandrīz kā neiespējama, bet izdarīt varēja.

Kad atnāca Dagmāra, mēs sēdējām malā un tikai vērojām, kā viņi dejo. Ļoti patika redzēt, ka jau mēģinājumos dejo ar emocijām un vajadzīgo dejas attieksmi, raksturu, asumu. Ja pasaka, kura vieta jālabo uzreiz arī mēģina izlabot un klausa vadītāju. Patīkami redzēt šādus mēģinājumus. Protams, protams, protams, neiztikt bez sarunām mēģinājuma laikā, kas, manuprāt, ir problēma visos deju kolektīvos un vispār kolektīvos kā tādos.

Ļoti patika atmosfēra zālē, var just disciplīnu un respektu vienam pret otru, kā arī savstarpējo draudzību. Ir patīkami dejot tur, kur visi to dara labprātīgi, ar pilnu jaudu, un nesūkstoties, jo tad arī pašam gribas saņemties, izdarīt visu uzreiz, nevis pēc 105. reizes, kad beidzot visi saņemsies. Ko es ievēroju – visi var dejot ar visiem, neviens nevērtē sevi augstāk vai zemāk, nevienam nav kādi personiski aizspriedumi, kas arī ir pozitīvi. Interesants bija konfekšu maiss. Tā ir ļoti laba ideja!

Bija noderīgi redzēt, kā notiek mēģinājums. Visnotaļ laba pieredze un jauns atspēriena punkts sevis motivēšanā.”