Izskanējis Vidzemes reģiona Mūzikas un mākslu skolu akordeonistu – solistu konkurss “Cēsis – 2019”


17.aprīlī norisinājās Akordeonistu solistu konkurss “Cēsis 2019”, kurā piedalījās jaunie akordeonisti no Vidzemes reģiona mūzikas un mākslas skolām, kurš norisinājās Koncertzāles “Cēsis” Ērģeļzālē. Šāda konkurss norisinājās jau 8. reizi pēc kārtas, un tie ir svētki ne tikai jaunajiem mūziķiem, bet arī viņu skolotājiem. Konkursantus vērtēja profesionāla žūrija: Kaspars Gulbis – akordeonists, Natālija Meļņikoviča – Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas un Limbažu mūzikas skolas akordeona spēles pedagoģe un Artūrs Noviks – akordeonists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektors.

Plkst. 17.00 uz koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē tika sveikti konkursa laureāti un viņu skolotāji. Muzikālu sveicienu sniedza Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi. Kā īpašie viesi ar savu programmu “Tango” klausītājus priecēja akordeonists Artūrs Noviks un LNSO Stīgu kvintets.

Koncertu noslēgs Vidzemes Mūzikas un mākslu skolu akordeonistu orķestris, kuru šogad diriģēja Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēknes Alise Siliņa un Monta Legzdiņa un skolotāja Vineta Golubkova.

Paldies skolotājai Vinetai Golubkovai par konkursa organizēšanu!