Cēsīs notiks mūzikas skolu audzēkņu koncerts „Vidzemes talanti Latvijai”


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola sadarbībā ar skolas atbalsta biedrību, Valsts kultūrkapitāla fondu un Cēsu novada pašvaldību rīkos Vidzemes reģiona mūzikas skolu talantīgāko audzēkņu un konkursu laureātu koncertu “Vidzemes talanti Latvijai”. Koncerts norisināsies 2019. gada 1. septembrī plkst. 16.00 Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē.

Koncertā piedalīsies Vidzemes mūzikas skolu audzēkņi – konkursu laureāti – no Alūksnes, Cēsīm, Dzērbenes, Jaunpiebalgas, Limbažiem, Rūjienas, Salacgrīvas, Strenčiem, Valkas un Valmieras, un Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā.

Koncerta programma būs interesanta un daudzveidīga. Būs dzirdama dažādu instrumentu– vijoles, alta, čella, klavieru, flautas, akordeona, trompetes, fagota spēle –, kā arī solo dziedāšana.

Daudzas aranžijas solo instrumentiem ar orķestri radījis Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pedagogs un komponists Andris Riekstiņš. Koncerts ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Liels paldies koncerta atbalstītājiem: Valsts kultūrkapitāla fondam, Cēsu novada pašvaldībai, Cēsu Kultūras un Tūrisma centram, AS “Cēsu alus” un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atbalsta biedrībai.

Laipni aicināti visi, kuri vēlas baudīt kvalitatīvu instrumentālo un vokālo mūziku un sniegt atbalstu jaunajiem Vidzemes Talantiem!

Atbalstot jaunos talantus, ieeja koncertā par ziedojumiem.