AKCMV audzēkņi piedalās Ventspils Ērģeļu dienās


No 20. līdz 22. februārim Ventspilī koncertzālē “Latvija” notika grandiozs pasākums – mūzikas festivāls “Ventspils Ērģeļu dienas 2020”, tā programmā bija vairāki koncerti, lekcijas un meistarklases. Šo festivālu apmeklēja arī mūsu skolas ērģeļklases audzēkņi Anete Dane, Selva Ervalde, Elīna Petrovska, Edvards Kaļva, Jānis Miliševskis, Fēlikss Siliņš, skolotājas Lelde Krastiņa un Sandra Tamane.

Festivāla dalībnieki noklausījās trīs koncertus, kuros muzicēja gan Ventspils MV audzēkņi un absolventi, gan starptautiski atzīti profesionāļi – ērģelniece Ligita Sneibe un duets Ilze un Aigars Reiņi. Kā atzina audzēkņi, spilgtākie iespaidi gūti no Ligitas Sneibes koncerta, viņa vadīja arī meistarklases.

Ventspils koncertzāles ērģeles ir pirmais modernais koncertinstruments Latvijā, to būvējusi vācu firma Orgelbau Klais, Bonn, taču nozīmīga daļa detaļu tapušas Latvijā, meistara Jāņa Kalniņa darbnīcā Ugālē. Pats meistars arī savā lekcijā sniedza plašu informāciju par jauno instrumentu, tā specifiku un daudzveidīgajām iespējām.

Šī festivāla pieredze ir daudz brīnišķīgu iespaidu, iedvesma un jaunas zināšanas turpmākam darbam.