4. septembris – ekskursiju diena


4. septembris AKCMV audzēkņiem bija pārgājienu un ekskursiju diena. Savos iespaidos par šo dienu dalās kursa pārstāvji.

Par 1.kursa pārgājienu stāsta Valters Everts:
“Pārgājienā bijām pie Gaujas, Žagarkalnā. Dienas gaitā paspējām pārsmieties, iepazīties labāk, paspēlēt spēles un protams kārtīgi paēst. Izbaudījām saulaino laiku kopā.”

Par 2.kursa ekskursiju stāsta Evelīna Šīmane:
“4.septembra rītā devāmies ceļā uz Siguldu. Izkāpjot no vilciena, devāmies uz Siguldas kultūras centru “Siguldas Devons”. Mazajā ekskursijā pa kultūras centru uzzinājām, kāpēc tieši Devons, un kas tad īsti tur notiek. Daži jau bija bijuši iepriekš, bet daudziem tā arī bija pirmā reize šeit.
Pēc kultūras centra apmeklējuma devāmies uz Siguldas pili. Tur visi uzkāpām tornī un vērojām apkārt esošo dabu. Pāri Gaujai redzējām Turaidas pili, kas tajā brīdī izskatījās gluži kā no kādas filmas, ar saviem gleznainajiem skatiem. Tad ieturējām pusdienas un devāmies tālāk.
Gājām lejā pa nogāzi pie piedzīvojumu parka “Tarzāns”, tas arī bija ļoti skaisti, brīžiem pat nedaudz nervus kutinoši. Tad jau augšā devāmies ar pacēlāju un tad lēnām devāmies mājup.
Pa ceļam uz “Tarzānu” atradām lielas šūpoles, kur arī gandrīz visi tās dienas piedzīvojumu meklētāji sasēdāmies, un lielākajai daļai tas ļoti patika.
Manuprāt, šī ekskursija bija pavadīta ļoti jaukā un mierīgā gaisotnē, jo sākotnēji mums nemaz nebija kāda plāna vai idejas, kur doties, vienkārši gājām, kur acis rāda.
Vēlāk, runājot ar kursabiedriem, viņi piekrita, ka šī diena bija tiešām izdevusies, lai arī ik pa laikam uzlija pāris lietus lāses, bet tas nemainīja mūsu draudzīgo noskaņojumu un kopā būšanas prieku.”

Savos iespaidos par 3.kursa pārgājienu dalās Lelde Kaktiņa:
“Mēs bijām Kazu gravā. Izstaigājām takas un apskatījāmies ūdenskritumu. Visi kopā meklējām zarus un sausu zāli, lai varētu iekurināt ugunskuru. Sagatavojām iesmus un cepām desas. Atpakaļceļā dziedājām latviešu dziesmas. Visa diena pagāja smieklos. Kopā ar kursabiedriem sarunājām, ka katru mēnesi dosimies šādos pārgājienos.”