16.10. Izglītojošs pasākums – koncerts “Ciemos pie Alfrēda Kalniņa”


Pirmajam mācību cēlienam veiksmīgi noslēdzoties, piektdien, 16.oktobrī, Cēsīs paredzēts interesants un līdz šim nebijis pasākums – Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola gaida ciemos Vidzemes reģiona mūzikas skolas.

Vispirms viesiem paredzēta Mūzikas vidusskolas apskate un speciāli veidota izglītojoša ekskursija Cēsu pilsētvidē, apmeklējot vietas, kas bijušas nozīmīgas latviešu mūzikas klasiķim un cēsniekam Alfrēdam Kalniņam. Šo ekskursiju veido pieredzējusī koncertlekciju vadītāja, pedagoģe Benita Zvīgule.

Īpaši interesants ciemiņiem varētu izvērsties brīdis pie Cēsu Sv. Jāņa baznīcas ērģelēm pedagoģes un ērģelnieces Leldes Krastiņas vadībā.

Pēc izglītojošām aktivitātēm sekos ciemiņu – Ērgļu, Sējas, Smiltenes, Staiceles, Valmieras un Madlienas mūzikas skolu priekšnesumu programma Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē. Katra skola ir aicināta arī nedaudz pastāstīt par tieši sev raksturīgo un īpašo.

“Mums būs patiess prieks redzēt uz Lielās zāles skatuves mērķtiecīgus un talantīgus Vidzemes reģiona skolēnus un viņu pedagogus, kuri ikdienā iegulda lielu darbu, mācoties mīlēt un atskaņot mūziku! Viņi ir pelnījuši, ka viņu talantu un darbu novērtē,” tā, ciemiņus gaidot, saka AKCMV direktors un viens no pasākuma – koncerta idejas autoriem Vigo Račevskis.

Dārgie mūzikas draugi! Aicinām arī Jūs būt klāt šajā pasākumā – koncertā š. g. 16. oktobrī plkst. 15.00 Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē.

Sakarā ar COVID-19 vīrusa izplatības noteiktajiem ierobežojumiem, vietu skaits pasākumā ir ierobežots un skatītāju vietas personalizētas. Uz pasākumu iepriekš pieteikties, rakstot īsziņā vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru (tālr. nr. 26424495), vai zvanot pēc plkst. 20.00 līdz 2020. gada 15. oktobrim.