AKCMV ar koncertlekciju viesojas Alūksnē


8.oktobrī AKCMV audzēkņi un pedagogi devās uz Alūksnes kultūras centru, kur kopā ar Alūksnes mūzikas skolas audzēkņiem un pedagogiem veidoja koncertlekciju veltītu Ludvigam van Bēthovena 250. gadu jubilejai.

Savos iespaidos dalās skolotāja Anitra Rause: “Patiess prieks un gandarījums – tā varētu raksturot sajūtas, kādas piedzīvojām, dodoties ilgi gaidītā braucienā uz Alūksni, lai kopā ar Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņiem un pedagogiem izdzīvotu Pasaules klasiķa Ludviga van Bēthovena jubilejai veltīto koncertlekcijas programmu. Stāstījums par komponista dzīvi mijās ar attiecīgi piemeklētiem skaņdarbiem, un mazi un lieli – vēl topošie un jau esošie mūziķi – visi kopā izdzīvoja un izspēlēja visbūtiskākos dižā meistara dzīves notikumus. Klausītājus Bēthovena mūzikas uztveršanai sagatavoja AKCMV pedagoģes – koncertlekcijas vadītājas Benitas Zvīgules personiskā, godbijīgā, tolerantā un reizē arī ļoti saudzīgā attieksme, pārstāstot mums Meistara dzīves līkločus…”

Kopīgais sadarbības pasākums tika īstenots ar Alūksnes novada pašvaldības kultūras un kultūrizglītības iestāžu projektu konkursa atbalstu.

Liels paldies Alūksnes Mūzikas skolai par viesmīlību un lielisko uzņemšanu!