AKCMV audzēkņi piedalījās festivālā “Ventspils ērģeļu dienas 2022”


No 21. līdz 23. aprīlim skolas ērģeļklases audzēkņi un pedagogi piedalījās festivālā “Ventspils ērģeļu dienas 2022”, kas norisinājās koncertzālē “Latvija”. Pasākuma programmā bija vairāki koncerti, meistarklases, diskusijas, ekskursijas, to organizēja Ventspils Mūzikas vidusskola.

Festivāla centrālā ass bija ērģeļspēles meistarklases, ko vadīja JVLMA profesore Larisa Bulava.
Katra skola varēja pieteikt vienu aktīvo dalībnieku, AKCMV pārstāvēja Fēlikss Siliņš (3.kurss, sk. S.Tamane). Mūsu skolas komanda apmeklēja 2 koncertus: Larisas Bulavas soloprogrammu ar J.S.Baha, M.Diprē un I.Zemzara skaņdarbiem, kā arī koncertu “Mūzika dzimtajā valodā”, kur bija iespēja dzirdēt gan latviešu klasiķu mūziku, gan arī pavisam “svaigus” skaņdarbus ērģelnieces Kristīnes Adamaites un čellista Ērika Kiršfelda sniegumā. Abus koncertus raksturoja gan interesanta skaņdarbu izvēle, gan izcila mūziķu meistarība.

Pa ceļam uz Ventspili skolas busiņš piestāja Ugālē, lai apskatītu un iemēģinātu izcilo instrumentu – Latvijā vecākās ērģeles (1701.g.), kas atrodas Ugāles baznīcā. Te cēsniekus laipni sagaidīja mācītājs un ērģeļmeistars Jānis Kalniņš.

Saule, jūra, vējš un, protams, ērģeļmūzika – brīnišķīgi un spilgti iespaidi, kas paliks atmiņā no šī brauciena un dos iedvesmu turpmākām mūzikas studijām.