Aicinām apmeklēt koncertu “Debesceļi”


Jau rakstījām, ka šonedēļ sāksies 10. Alfrēda Kalniņa jauno ērģelnieku festivāls, kura ietvaros norisināsies vairāki ērģeļmūzikas koncerti.

9.oktobrī pl.18.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā norisināsies koncerts “Debesceļi”, kurā piedalīsies Līga Ivāne (ērģeles), Līva Tomiņa (vijole) un Reinis Tomiņš (sitaminstrumenti).

Programmas “Debesceļi” pamatā ir 21. gadsimtā radīta latviešu/Latvijā dzīvojošu komponistu mūzika. Tā ir mūsdienīga, labskanīga, daudzveidīga mūzika, kurā atklājas dažādo instrumentu raksturi, tembri, kā arī augsti profesionāls izpildījums. Programma līdz šim skanējusi vienu reizi – Valmierā ziemas mūzikas festivāla ietvaros 2022. gada 16. janvārī, un atsauksmes bija ļoti pozitīvas.

Māsa un brālis Līva un Reinis Tomiņi ir aktīvi, radoši, muzikālā ģimenē piedzimuši jaunieši. Līvu ar vijoli iepazīstināja skolotāja Anna Spalviņa Limbažu mūzikas skolā, mācības turpinātas Em. Dārziņa mūzikas vidusskolā, un 2021. gadā ir iegūts maģistra grāds Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Gunāra Larsena klasē. Tagad Līva ir vijolniece Liepājas simfoniskajā orķestrī, kā arī spēlē dažādos starptautiskos projektos gan kameransambļos, gan orķestros Latvijā un citur Eiropā.

Reinis ir absolvējis Limbažu mūzikas skolas klavieru klasi un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolas, Ventspils mūzikas vidusskolas sitaminstrumentu klasi un patlaban ir Latvijas Mūzikas akadēmijas 1. kursa students. Reinis ir vairāku Latvijas un starptautisku konkursu laureāts, valsts konkursa sitaminstrumentu spēlē 1. vietas ieguvējs, konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāts; kā solists daudzus gadus uzstājas festivālā “Summertime”, kā arī uz dažādām skatuvēm, tai skaitā, Mežaparka Lielajā estrādē Dziesmu svētkos ar perkusiju solo, Dailes teātra izrādē “Iespējamā tikšanās” ar O. Dreģi un L. Pupuri izrādē par J.S.Bahu un G.F.Hendeli un daudzos citos pasākumos.

Valmieriete Līga Ivāne ērģeļspēli sākusi mācīties Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā, ir ieguvusi maģistra grādu ērģeļspēlē J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Tālivalža Dekšņa klasē un tagad ir pedagoģe Valmieras mūzikas skolas klavieru nodaļā un arī 2021. mācību gadā atklātajā ērģeļspēles programmā. Studiju laikā Līga veiksmīgi piedalījusies vairākos starptautiskos ērģeļspēles konkursos; 2000. gadā gūta uzvara Rumjā, Polijā. Līga aktīvi koncertē dažādos kamersastāvos un ir vairākkārtēji godalgota kā labākā koncertmeistare vokālos konkursos.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Festivālu rīko Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola, festivāla mākslinieciskā vadītāja ir Ērģeļklases skolotāja un Cēsu Sv. Jāņa draudzes ērģelniece Lelde Krastiņa.

Festivālu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Cēsu Sv. Jāņa lauku evaņģēliski luteriskā draudze un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atbalsta biedrība.