Noslēdzies 10. Alfrēda Kalniņa jauno ērģelnieku festivāls


Ar koncertiem 14. un 15. oktobrī noslēdzās 10. Alfrēda Kalniņa jauno ērģelnieku festivāls.

Piektdien, 14. oktobrī, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas Ērģeļu zālē muzicēja galvenokārt jaunākā paaudze – mūzikas skolu audzēkņi. Interesants akcents koncerta programmā bija vairāki ansambļi, kur ērģeles skanēja kopā ar stīgu un pūšaminstrumentiem. Šajā kategorijā iekļāvās arī mūsu skolas trio Linda Biļinska (ērģeles), Rēzija Vītola (vijole) un Debora Dadzīte (čells).

Sestdien, 15. oktobrī, pie Cēsu Sv. Jāņa baznīcas ērģelēm sēdās jaunie mūziķi no mūzikas vidusskolām, daudzi no viņiem ar ievērojamu koncertu, festivālu un konkursu pieredzi. Mūsu skolu šajā koncertā pārstāvēja Linda Biļinska un Fēlikss Siliņš. Pēc koncertiem sirsnīgā sadraudzībā visi dalījās iespaidos un pieredzē, kā arī atmiņās par iepriekšējiem festivāliem.

Festivālā piedalījās pārstāvji no Jaunpiebalgas, Saldus, Valmieras un Utenas (Lietuva) mūzikas skolām, no Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Jūrmalas Mūzikas skolas, Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas – kopumā 27 audzēkņi un 10 pedagogi. Jaunos mūziķus atbalstīt bija ieradušās arī viņu ģimenes, viesi varēja baudīt skaisto zelta rudeni Cēsīs.

Paldies festivāla atbalstītājiem: Vidzemes plānošanas reģionam, Latvijas Valsts mežiem, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Cēsu Sv. Jāņa lauku evaņģēliski luteriskajai draudzei, Cēsu novada pašvaldībai un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atbalsta biedrībai!