AKCMV audzēkņi noskatījās jaunāko latviešu kino drāmu “Mātes piens”


Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas visu kursu audzēkņi Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” finansējuma ietvaros īpaši organizētā kinoseansā koncertzālē “Cēsis” noskatījās jaunāko latviešu kino drāmu “Mātes piens”, ko veidojusi režisore Ināra Kolmane pēc rakstnieces Noras Ikstenas tāda pat nosaukuma romāna. Filmas stāsts vēsta, kā vienas ģimenes trīs paaudžu sieviešu – vecāsmātes, meitas un mazmeitas – dzīvi ietekmē vēstures notikumi, reālā un noklusētā patiesība un meli.


Jaunieši, ar lielu uzmanību un neatslābstošu interesi skatoties filmu, sekoja notikumiem, bet pēc filmas izskaņas gan savā vidē, gan iesaistoties skolotājiem, noskaidroja atbildes uz jautājumiem, kurus izraisīja redzētais vai kuri radās, salīdzinot ar lasīto Noras Ikstenas darbā.


Momentatsauksmes par redzēto apstiprina: lieliska filma, spēcīgas emocijas, aktieri izdzīvo, nevis tēlo savas lomas, tagad laiks no 1945.gada līdz Atmodas sākumam kļuvis saprotamāks.


Paldies filmas veidotājiem un aktieriem! Paldies Kultūrizglītības programmai “Latvijas skolas soma” par finansiālo iespēju izdzīvot Latviju!