AKCMV audzēkņi piedalās nometnē Austrijā


No 11. līdz 21. augustam Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi skolotājas Elitas Zviedrānes vadībā piedalījās Eiropas džeza un populārās mūzikas nometnē Lambachas pilsētiņā Austrijā. Nometnes dalībnieki bija bērni un jaunieši no Vācijas, Francijas, Spānijas, Austrijas, Igaunijas un Latvijas. Katru dienu norisinājās  meistarklases pie izciliem mūziķiem no dažādām valstīm, kurās varēja smelties zināšanas, pieredzi un iedvesmu. Nometnes dalībniekiem bija iespēja muzicēt dažādos ansambļos ar dažādu tautību pārstāvjiem, apgūt jaunas prasmes un parādīt savu kopdarbu ansambļu koncertos. Orķestra  kopmēģinājuma grafiks bija diezgan saspringts; mēģinājumi, filmēšana, ieraksti, koncerti, taču papildus intensīvajiem orķestra mēģinājumiem bija iespēja arī ļauties saistošām brīvā laika aktivitātēm: kopīgai sportošanai brīvā dabā, pludmales volejbolam, peldei āra baseinā, kā arī varēja doties pastaigā pa Lambachas gleznaino pilsētiņu.

Nometnes noslēgumā profesionālais pedagogu un audzēkņu orķestris nedēļas laikā sagatavoja programmu koncertiem, kurus sniedza Lambachā. Programmā varēja dzirdēt mūziku no džeza un populārās mūzikas top virsotnēm, kā arī mūziku no kinofilmām.

“Šis pavadītais laiks kopā ar Eiropas džeza un populārās mūzikas orķestra dalībniekiem pagāja muzikālā, draudzīgā un aktīvā gaisotnē, jo pati arī līdzdarbojos muzicēšanā. Nometne sniedza jaunu enerģijas lādiņu un iedvesmoja jauna mācību gada cēlienam,” tā par dalību nometnē stāsta skolotāja Elita Zviedrāne.