Aizvadīts starptautisks koncerts “Svinam kopā 4×100!”


3.novembrī Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē norisinājās koncerts “Svinam kopā 4×100!”

Domājot par valsts simtgades svinībām Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā, pedagogiem radās doma paskatīties uz šo ievērojamo notikumu plašāk, iesaistot arī skolas sadarbības partnerus no kaimiņvalstīm – simtgadniecēm.

Koncertā piedalījās Kuopio (Somija) konservatorijas ģitāristu ansamblis, Rakveres (Igaunija) Privātģimnāzijas jauktais koris, Rakveres mūzikas un mākslas skolas “Kaur” zvanu ansamblis un Kora studija So-La-Re, Rokišķu (Lietuva) Mūzikas skolas koklētāju ansamblis un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris.

Viesi atskaņoja savas valsts mūziku, savukārt cēsnieki kā sveicienu ciemiņiem un Latvijai izpildīja četru valstu autoru skaņdarbus. Mūziķu uzstāšanos papildināja fotoprojekcijas par tēmām: pilsēta, valsts, daba un simtgades svinības, tādējādi, sniedzot iespēju koncerta apmeklētājiem virtuāli pabūt katrā no valstīm un sajust mazliet no to savdabības.

Pēc koncerta skolas direktors Vigo Račevskis pateicās koncerta idejas autorei skolotājai Leldei Krastiņai un koncerta dalībniekiem. Visi kolektīvi saņēma skolas Pateicību un suvenīrus par dalību koncertā.

Paldies koncerta atbalstītājiem Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atbalsta biedrībai, Cēsu novada pašvaldībai un Cēsu Kultūras un tūrisma centram!