Koncerts “Veltījums Alfrēda Kalniņa 140. gadu jubilejā”


2019. gadā dižajam latviešu komponistam Alfrēdam Kalniņam aprit 140.gadskārta. Tā kā Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolai ir gods nest komponista vārdu, skola cieņpilni vēlas atzīmēt nozīmīgo jubileju un popularizēt komponista devumu Latvijas valsts kultūras dzīves veidošanā 20.gs.

Atzīmējot šo notikumu, skola 4. oktobrī plkst. 18.00 koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē aicina ikvienu interesentu uz koncertu “Veltījums Alfrēda Kalniņa 140. gadu jubilejā”, kurā uzstāsies skolas audzēkņi un pedagogi, izpildot A.Kalniņa, viņa laikabiedru un mūsdienu autoru kompozīcijas. Plkst. 17.30 koncertzāles “Cēsis” Ērģeļu zālē notiks pirmskoncerta ievadsaruna, kurā piedalīsies Cēsu Vēstures un mākslas muzeja pārstāve Nata Livonska un AKCMV pedagoģes Lelde Krastiņa un Dace Balode. Sarunā tiks akcentēti spilgtākie Alfrēda Kalniņa dzīves un daiļrades momenti. Ieeja koncertā bez maksas.

Pasākums tiek īstenots Radošo partnerību programmas ietvaros, ko finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Radošās partnerības programma RaPaPro ir Kultūras ministrijas iniciēta un finansēta programma jaunu partnerību veidošanai profesionālās vidējās kultūrizglītības iestādēs (mākslas, dizaina, mūzikas un dejas vidusskolās), iesaistot sadarbībā pedagogus, audzēkņus, pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, sociālās grupas un citus vietējās kopienas pārstāvjus.