Izskanējis Andra Riekstiņa jubilejas koncerts


28. aprīlī Koncertzāles “Cēsis” Lielajā zālē izskanēja komponista, vijolnieka un AKCMV pedagoga Andra Riekstiņa jubilejas koncerts.

A.Riekstiņš pasniedz vijoļspēli, aranžēšanu un kompozīciju, ir orķestra tradīcijas turpinātājs, jo vada kamerorķestri, stīgu kvartetu un iekļaujas mūzikas skolu kamerorķestru kustībā. Pedagogs ir bijis arī apvienotā orķestra virsdiriģents Skolēnu Dziesmu svētkos. A.Riekstiņš veido aranžijas un raksta oriģinālmūziku, bez kuras nav iedomājama AKCMV muzikāli radošā dzīve daudzu gadu garumā.

Ikvienam interesentam klātienē bija iespēja izbaudīt koncertu – svētkus ar daudzveidīgu programmu. Koncertā izskanēja Andra Riekstiņa komponētie skaņdarbi, un kopā ar jubilāru tos atskaņoja Jubilejas simfoniskais orķestris (diriģents Andris Riekstiņš), Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis), Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas koris (diriģente Iveta Lapiņa) un solisti – Ventis Zilberts, Leons Veldre, Dace Balode, Melissa Takanbekova, Gabriels Zavadskis, Jānis Jansons un Jana Karabeļņikova.

Koncertu finansiāli atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds.