Norisinājās pirmais Alfrēda Kalniņa jauno kordiriģentu konkurss


27. aprīlī norisinājās Pirmais Alfrēda Kalniņa jauno kordiriģentu konkurss. Tā kā skolai ir gods nest komponista vārdu, AKCMV jau īsteno vairākus valsts un starptautiska mēroga konkursus, godinot A.Kalniņa piemiņu, kā, piemēram, A.Kalniņa jauno pianistu konkursu, vokālistu konkursu un ērģelnieku festivālu, līdz ar to radās ideja turpināt tradīciju, organizējot kordiriģentu konkursu.

Konkurss popularizē A.Kalniņa kora mūziku un veicina jauno kordiriģentu profesionālo izaugsmi, kā arī sniedz izpratni par komponista devumu Latvijas valsts kultūras dzīves veidošanā.

Konkursā dalībniekus vērtēja profesionāli kordiriģenti, Vispārējo Dziesmu svētku virsdiriģenti un pedagogi: Agita Ikauniece – Rimšēviča, Jānis Ozols un Ārijs Šķepasts. Konkurss norisinājās divās kārtās – 1.kārta attālinātā formā, dalībniekiem iesūtot pieteikuma video, un 2.kārta klātienē AKCMV, kurā piedalījās pieci labākie finālisti no 1.kārtas dalībniekiem. Jauno kordiriģentu konkursā piedalījās 11 jaunieši no Cēsīm, Ventspils, Jelgavas un Rīgas.

Konkursā 1.vietu ieguva Rūta Švarcbaha (pedagoģe Aira Birziņa, koncertmeistare Jeļena Bugajenko) no PIKC NMV Rīgas Doma kora skolas, 2. vietu – Laura Rozenberga (pedagogs Jānis Baltiņš, koncertmeistare Mareta Beitika) no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, 3.vietu – Emīlija Marta Paidere (pedagogs Uldis Kokars, koncertmeistare Sintija Šeinkopfa) no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas. Atzinības rakstus ieguva Elīza Iesalniece (pedagoģe Rudīte Tālberga, koncertmeistares Tatjana Guseva, Daina Salmiņa un Dzintra Vīcupa) no PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas un Alma Daniela Caune (pedagogs Aivis Greters, koncertmeistares Ilze Kalniņa un Kristīne Paula) no PIKC NMV Rīgas Doma kora skolas.

Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos un pedagogiem par audzēkņu sagatavošanu konkursam!