Cēsu Sv. Jāņa baznīcā izskan AKCMV Kokļu klases koncerts


AKCMV Kokļu klases mācību gada noslēguma koncerts Cēsu Sv.Jāņa baznīcā notika šī gada akcijas “Baznīcu nakts” ietvaros un bija pulcējis daudz klausītāju. Skolas kokļu klasi Ilzes Žvartes un Ievas Lapšānes vadībā pārstāvēja mūzikas skolas audzēkņu solo Līna Grīnvalde un Herta Barisa, absolventu solo Zane Miķelsone un vidusskolas audzēknes Marijas Alises Jenčas solo priekšnesumi un dažādi ansambļu sastāvi. Savu pašu pirmo uzstāšanos ansamblī piedzīvoja jaunāko klašu ansamblis.

Savos iespaidos dalās kokles spēles skolotāja Ieva Lapšāne:
“Kā īpaša dāvana koncertā izskanēja arī J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Andas Eglītes kokles klases studentu priekšnesumi. Viņu izpildījumā dzirdējām gan šī gada akadēmijas absolventes Stefānijas Stupenko solo, gan ansambli trio un kvarteta saspēlē. Sevišķi aizkustinoši izskanēja īru tautasdziesmas apdare un E.Grīga “Rīts”.
Koncerta noslēgums sakrita ar visā Latvijā vienoti organizēto Tēvreizes lūgšanu, ko saņēmām kā pateicību par aizvadīto darba cēlienu un svētību nākamajam.
Paldies par iespēju un atbalstu Cēsu Sv. Jāņa baznīcas mācītājam Didzim Kreicbergam un Baznīcu nakts organizatorei Andrai Gulbei!”