AKCMV audzēkne piedalās Eiropas džeza un populārās mūzikas orķestra nometnē Austrijā “EJPO 2022”


Vasarā AKCMV audzēkņi ir ne tikai atpūtušies, bet arī aktīvi piedalījušies dažādās meistarklasēs un nometnēs.
Šoreiz par savu dalību orķestra nometnē Austrijā stāsta 2.kursa čella spēles audzēkne Debora Dadzīte:

“Šī gada vasarā no 7. līdz 14.augustam piedalījos Eiropas džeza un populārās Mūzikas orķestra nometnē (EJPO) Lambahā, Austrijā. Šajā nometnē piedalījos jau otro reizi, un pēc divu gadu pārtraukuma bija liels prieks atkal satikties, kā arī iepazīties ar dažiem jauniem orķestra dalībniekiem. Šoreiz nometnē piedalījās jaunieši no Austrijas, Vācijas, Spānijas, Itālijas, Portugāles, Horvātijas un Latvijas. Orķestrī spēlējām mūziku, kas ir atšķirīga no tās, ko izpildām kopā ar skolas stīgu orķestri. Šogad repertuārā bija mūzika no tādām kino filmām kā “Zirnekļcilvēks” un “Neiespējamā misija”, kompozīcijas no Hansa Zimmera un Džona Viljamsa, kā arī popa un roka klasikas aranžējumi simfoniskajam orķestrim.

Nedēļas garumā notika intensīvi mēģinājumi, kā arī darbs instrumentu grupās un ansambļos, lai muzikālo programmu sagatavotu pēc iespējas labākā kvalitātē. Manu specialitāti – čellu grupu – orķestrī vadīja džeza čellists Pauls Stouthamers no Spānijas. Tāpat man bija iespēja piedalīties stīgu ansamblī, ko vadīja Džoanna Levis no Austrālijas. Nometnes beigās notika divi koncerti pilsētā Stadl-Paura, kas atrodas netālu no Lambahas. Pēc pirmā koncerta saņēmu atzinīgus vārdus no Paula, ka esmu labs papildinājums orķestrim. Noslēguma koncertā piedalījās arī bērnu koris, kas orķestra pavadījumā izpildīja dažas dziesmas no multfilmām.

Manuprāt, šogad orķestra programmā bija izvēlēti tehniski sarežģītāki skaņdarbi nekā iepriekš, kas deva man iespēju trenēt un attīstīt savas tehniskās spējas čella spēlē. Nometnē pavadītais laiks bija vērtīgs arī gatavojoties jaunā mācību gadam sākumam, jo deva man stimulu vairāk nodoties instrumenta spēlei ikdienā. Tāpat EJPO nometnē ieguvu jaunu pieredzi, kā ir strādāt kopā lielākā ansamblī, 10 cilvēku sastāvā. Visas nedēļas garumā izbaudīju nometnes draudzīgo un ģimenisko atmosfēru, par ko man ir saglabājušās vislabākās atmiņās. Ceru, ka arī nākošajā gadā varēšu būt šī orķestra sastāvā.”