AKCMV audzēkne piedalās starptautiskās meistarklasēs


No 22.augusta līdz 7.septembrim Igaunijā norisinājās starptautiskais kamermūzikas festivāls “Classical Hugs- 2022.” Šogad pasākums notika Tartu un Tallinā. Ar fonda “Vivat Future” atbalstu festivālā un meistarklasēs bija iespēja piedalīties arī AKCMV klavieru klases audzēknei Melissai Takanbekovai kopā ar skolotāju Ilzi Mazkalni. Pianistiem meistarklases vadīja pasaulē pazīstami mākslinieki Mihails Buličevs- Oksers (Michael Bulychev-Okser) no Ņujorkas un Dimitrijs Aleksejevs (Dimitri Alexeev) no Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas.

Meistarklasēs piedalījās jaunie vijolnieki un pianisti no ASV, Rumānijas, Ķīnas, Austrijas, Kazahstānas, Vācijas, Lielbritānijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas no 15 līdz 36 gadu vecumam.

Festivāla dalībniekiem bija iespēja uzstāties vairākos koncertos Tartu un Tallinā kopā ar meistarklašu vadītājiem. Melissa spēlēja trīs koncertos Tartu un divos Tallinā. Tā bija neatsverama pieredze un jaunu zināšanu apguves iespēja. Festivāla laikā Melissai bija jāiemācās arī pavadījums Tallinas Mūzikas akadēmijas vijoļspēles studentei koncertiem Tartu un Tallinā. Arī skolotājai Ilzei Mazkalnei bija iespēja vērot gan Melissas, gan citu dalībnieku nodarbības.

Melissai un skolotājai Ilzei tas bija ļoti vērtīgs un neaizmirstams ieguldījums turpmākajai izaugsmei.