AKCMV audzēkņi apmeklē tiešraides izrādi par Aleksandru Čaku


Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 22.novembrī AKCMV 1.-4. kursa audzēkņiem bija iespēja noskatīties Cēsu Mazā teātra tiešraides izrādi “Saruna ar un par Čaku”, kas veltīta Aleksandra Čaka 120. dzimšanas dienai.
Pēc izrādes noskatīšanās jaunieši dalījās pārdomās par redzēto un izteica savu vērtējumu.

“Es uzzināju daudz jauna par Čaka dzīvi, jaunību, darbu, intrigām, par viņu kā cilvēku un viņa nozīmi mūsdienās. Izrādei dotu 8 balles, jo tā bija laba, bet liels tās mīnuss bija, ka tajā bija tikai divi tēli un izrādes forma nemainījās, tas padarīja izrādi mazliet garlaicīgu.”

“Man šāda izrādes forma patika un uzrunāja, jo šī nebija tāda parasta izrāde, bet gan kaut kas jauns.”

“Izrādē uzzināju daudz ko jaunu un nedzirdētu par A.Čaku, piemēram, to, ka viņš vienu un to pašu dzejoli bija veltījis vairākām sievietēm. Man izrāde ļoti patika, jo aktieri bija labi iejutušies un izrāde sanāca interesanta. Manuprāt, šāda izrādes ideja ir ļoti interesanta. Sajūtas un emocijas bija pozitīvas. Bija daudz uzjautrinošu momentu.”

“Teātra izrāde bija ļoti interesanta, jautra, varētu teikt, ka komiska. Izrādes laikā varēja gan pasmieties, gan pārdomāt nopietnas tēmas. Bija ļoti daudz pozitīvu emociju, kas vēl vairāk ieinteresēja skatīties šo izrādi.”

“Izrādes forma bija interesanta, dažreiz neveikla, mazliet grūti saprast izrādes galveno domu. Dziesmas bija jaukas, bet ne manā gaumē. “Indie-pop” pavadījumam un garām, tautiskām notīm – ne īpaši.”

“Izrādei dodu 8 balles, jo saturs un iegūtās emocijas bija izcilas, bet, manuprāt, attēlojot ar lelli svarīgu personību, pazūd tā nopietnības sajūta un uztvere.”

“Šādā formātā izrādi skatījos pirmoreiz. Nenoliegšu, ka tā bija interesanta un, manuprāt, spēja ieinteresēt jebkura vecuma auditoriju. Tas bija humora piliens pirmdienas sūrumā.”