Mūzikas skolas ekskursija uz Latgali


6. un 7. oktobrī mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi devās izzinošā ekskursijā uz Latgali. Par redzēto Latgalē stāsta Struktūrvienības Mūzikas skola vadītājs Guntars Mazkalns:
“6.oktobra rītā aizvadītā mācību gada konkursu dalībnieki, viņu skolotāji un vecāki devās aizraujošā ceļojumā uz Latgali. Baudījām dabas krāšņumu un kaprīzes, iepazinām kaut ko jaunu un nezināmu. Gulbenes dzelzceļa stacijā mūs aizrāva kompaktā, bet ļoti atraktīvi iekārtotā izzinošā ekspozīcija. Ikviens no mums varēja darbojoties pārliecināties par savām prasmēm, iemaņām un zināšanām.
Mūzikas instrumentu meistara Igauņa plašā instrumentu kolekcija tīkami iepriecināja. Bet vislielāko gandarījumu sniedza kopspēle ar Meistaru dažādos sastāvos.
Rēzeknē Latgales vēstniecība Gors pārsteidza ar savu plašumu, ērtumu un brīnišķīgo akustiku. Koleģiālas, rosinošas sarunas raisījās J.Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas apmeklējuma laikā.
Kā savdabīgā arhitektoniskajā risinājumā celtajā jauniešu interešu centrā “Zeimuļs” sevi pilnveido Rēzeknes bērni pārliecinājāmies apmeklējot to. No Zeimuļa skatu laukuma pavērās brīnišķs skats uz Rēzekni.
Bija iespēja apmeklēt Rēzeknes jaunāko privāto galeriju, kurā savu ekspozīciju izstādīja viens smalku, filigrāni veidotu koka figūriņu kolekcionārs.
Izturīgākajiem ceļotājiem bija iespēja apmeklēt krāšņu, spožu ērģelnieces I.Apkalnas un akordeonista M.Levicka koncertu koncertzālē “Gors”. Ludzas amatnieku centrā ikviens no mums varēja apliecināt sevi, izgatavojot sev svilpaunieku. Ludzas pilsdrupas mūs sagaidīja ar pamatīgu vētru un lietusgāzi, savukārt miklās drēbes ātri žāvēja saule un vējš, dodoties pa 300 metru garo pontonu tiltu pāri Mazajam Ludzas ezeram.
Līču mājās Kārsavā pārbaudījām savas zināšanas latgaļu valodā, kopīgi dziedājām latgaļu dziesmu. Tencinājums visiem, kas atbalstīja un piedalījās šajā ceļojumā.”