AKCMV audzēkņi apmeklē LNSO koncerta ģenerālmēģinājumu


14.decembrī AKCMV audzēkņi pedagogu Iritas Mergas un Mārītes Lodziņas vadībā devas uz Rīgu, kur Lielajā Ģildē bija iespēja vērot Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerta ģenerālmēģinājumu. Šādu iespēju bērniem un jauniešiem no mūzikas skolām sniedza Nodibinājums “Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonds.”

Ģenerālmēģinājumā orķestris diriģenta diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā atskaņoja Esa Peka Salonena skaņdarbu “Vijoļkoncerts” un Žana Sibēliusa skaņdarbu “Lemminkeinens”. Vijoļkoncertā solo vijolei atskaņoja somu vijolniece Tami Pohjola. Skaņdarbos tika izmantoti mūzikas instrumenti netipiski orķestrim, kā ,piemēram, īpaši skaņoti gongi, bungu seti, kas vairāk raksturīgi popmūzikai, kā arī taustiņinstruments čelesta. Pirms koncerta mēģinājuma norisinājās saruna ar diriģentu Tarmo Peltokoski un vijolnieci Tami Pohjolu par viņu ceļu mūzikā.

Priecājamies, ka orķestra rindās redzējām arī mūsu skolas absolventus – trompetistu Jāni Frīdenfeldu, kontrabasistu Kristapu Pētersonu un altu grupas koncertmeistaru Arigo Štrālu.

Pēc koncerta ģenerālmēģinājuma visiem bija iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Paldies nodibinājumam “Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonds” par šo iespēju!