AKCMV audzēknes piedalās festivālā “Pie Gaujas dzīve mana”


12.martā norisinājās II Ceļojošais festivāls “Pie Gaujas dzīve mana”, kuru pārstāvēja 12 mūzikas skolas, kas atrodas pie Gaujas upes. Šoreiz festivāla norises vieta bija Ādažu novada Mākslu skola (iepriekšējā gadā – Siguldā, nākamgad festivāls norisināsies Strenču mūzikas skolā, tad Valmieras mūzikas skolā).

Festivāla mērķis ir popularizēt vispārējo klavieru priekšmeta muzicēšanas tradīcijas, dodot iespēju muzicēt uz skatuves vispārējo klavieru priekšmetā, ārpus savas specialitātes.

AKCMV festivāla pārstāvēja divi ansambļi: skolotājas Inas Iļjučonokas audzēknes – 2.klases audzēkne Laima Espinosa Urive (klavieres) un sagatavošanas klases audzēkne Laura Espinosa Urive (čells), skolotājas Aijas Bārdiņas audzēknes – 5.klases audzēkne Renāte Petzāle (klavieres) un 3.klases audzēkne Undīne Baltiņa (čells). Šī meitenēm bija pirmā uzstāšanās ansamblī, spēlējot pavadījumu.

Festivāls bija organizēts ļoti pārdomāti. Bija laiks dalīties pieredzē ar pedagogiem, organizētas pusdienas un noslēgumā arī ekskursija uz Carnikavas novadpētniecības centru. Brīnišķīgais laiks un pozitīvā pieredze ilgi paliks gan audzēkņu, gan pedagogu atmiņā.