AKCMV audzēkņi un pedagogi piedalās “Ventspils ērģeļu dienās 2024”


No 14. līdz 16. martam Ventspilī koncertzālē “Latvija” notika festivāls “Ventspils ērģeļu dienas 2024”. Tajā piedalījās arī mūsu skolas ērģeļspēles audzēkņi Amanda Cirpone, Līvija Mētra Mekša, Edvards Nikolājevs, kā arī skolotājas Sandra Tamane un Lelde Krastiņa.
Festivāla centrā bija meistarklases JVLMA profesores Vitas Kalnciemas vadībā, profesores ilggadējā koncertēšanas un pedagoģiskā pieredze bija vērtīgs ieguvums visiem dalībniekiem.

Festivāla notikumus ievadīja tikšanās ar šī gada jubilāru komponistu Rihardu Dubru – sarunas un mūzika. To vadīja muzikoloģe Ieva Rozenbauma. Bija interesanti dzirdēt komponista atbildes uz iepriekš iesūtītiem jautājumiem, kas skāra ne tikai mūzikas tēmas, bet arī viņa hobijus, piem., kulināriju, aizraušanos ar auto, dažādas dzīves situācijas. Sarunas papildināja Ventspils MV audzēkņu atskaņotie R.Dubras skaņdarbi. Vakara turpinājumā solokoncertu sniedza JVLMA profesore Vita Kalnciema. Viņa programmai bija izvēlējusies daudzveidīgu repertuāru no baroka laika līdz mūsdienām, klausītājiem bija iespēja baudīt augsti profesionālu un aizrautīgu mūzikas interpretāciju. Šis koncerts bija arī cieņas un mīlestības apliecinājums mākslinieces pirmajai ērģeļspēles skolotājai Brigitai Miezei. Nākamajā vakarā iespaidīgu koncertu “Džeza noskaņās” piedāvāja Aigars Reinis (ērģeles), Aigars Raumanis (saksofons) un Ernests Mediņš (sitaminstrumenti). Te spilgti izpaudās gan katra mūziķa individuālā virtuozitāte, gan saskanīga ansambļa spēle.

Ventspilī pavadītās dienas paliks atmiņā gan ar spilgtiem mūzikas notikumiem, gan arī spirgtiem jūras vējiem.