Erasmus+ projekta ietvaros AKCMV viesojas alta spēles profesors no Polijas


Laikā no 2024.gada 15. oktobra līdz 17.oktobrim skolā norisinājās augsta līmeņa meistarklases stīgu instrumentu spēlē un kameransambļu spēlē, kurās piedalījās ne tikai Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas, bet arī audzēkņi un pedagogi no citām Latvijas mūzikas izglītības iestādēm.

“Šis ir lielisks piemērs tam, kā no viena projekta izaug turpmāka sadarbība. 2023. gadā mūsu skolas audzēkņi un pedagogi skolas īstenota Erasmus+ projekta ietvaros devās prakses un darba ēnošanas braucienā uz Gdaņskas pilsētu Polijā, kā ietvaros tika apmeklētas arī meistarklases pie Gdaņskas Mūzikas akadēmijas profesoriem. Alta spēles profesors Kšištofs Komendareks-Timendorfs pēc meistarklasēm izteica vēlmi viesoties Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā, piedāvājot meistarklases arī citiem audzēkņiem un pedagogiem. Kā Erasmus+ akreditāciju saņēmusi skola mēs izmantojam Erasmus+ programmas piedāvātās jaunās iespējas programmas ietvaros uzaicināt ekspertu no ārvalstīm, alta spēles profesoru K.Komendareku-Timendorfu, lai veicinātu starptautisku sadarbību mūzikā, labās prakses pieredzes apmaiņu un paplašinātu audzēkņu un pedagogu redzesloku, apgūstot jaunas kompetences,” stāsta Elīna Eglīte, AKCMV projektu vadītāja.

Meistarklašu ietvaros norisinājās arī neliels koncerts, kurā piedalījās Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas 4.kursa kameransamblis, topošās mūziķes,- Rēzija Vītola (vijole), Debora Dadzīte (čells) un Linda Biļinska (klavieres)-, un augsta līmeņa profesionāli mūziķi: Kšištofs Komendareks-Timendorfs (alts), Raimonds Ozols (vijole) un Uģis Krišjānis (klavieres). Esam pagodināti, ka vijolnieks Raimonds Ozols atsaucās idejai par kopīgu koncertu, kas veicina starptautisku sadarbību mūzikā un noteikti ir lielisks piemērs jauniešu turpmākai izaugsmei un karjerai mūzikā.

Aktivitātes tika īstenotas Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA 1) “Personu mobilitātes mācību nolūkos” profesionālās izglītības sektora aktivitātē KA121 projekta Nr. 2024-1-LV01-KA121-VET-000208172 ietvaros.

Finansē Eiropas Savienība. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora (-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Valsts izglītības attīstības aģentūras uzskatus un viedokļus. Ne Eiropas Savienību, ne piešķīrēju iestādi nevar saukt pie atbildības par tiem.