Kokles klases audzēkņi satiekas radošā nometnē


Šīs vasaras karstās augusta nedēļas kokļu nodaļā aizritēja karsti gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, jo notika kokļu klases audzēkņu nometne. Šogad nometnes vieta bija īpaši skaista un piemērota siltajiem laikapstākļiem – Unguru ezera krastā viesu mītnē Ķeči.

Vairāk par nometni stāsta kokles spēles skolotāja Ieva Lapšāne: “Nometnes mērķis – atsākt aktīvo instrumenta spēlēšanu, atjaunot saspēli ansamblī, uzsākt darbu pie nākamā gada Dziesmusvētku repertuāra apgūšanas un pāri visam – būt kopā, draudzēties, labāk iepazīt vienam otru. Jāteic, ka mērķi tika godam sasniegti un vēl vairāk… tikām bagātīgi apdāvināti ar daudz skaistiem saulrieta skatiem, jaukiem mirkļiem gan aktīvajā darbā, gan dažādās izziņas un izklaides aktivitātēs. Starp cītīgām ansambļa stundām, nometnes gaitā bija iekļauta arī individuālas kokles spēles nodarbības, Ungurmuižas apskate, sportiskās rīta rosmes, jautras stafetes, Mūzikas teorijas nodarbība mūsu skolas absolventes Ivetas Brikmanes vadībā, romantiskais ugunskura vakars ar desiņām un dziesmām etnogrāfisko kokļu pavadījumā, ko apguva pašas audzēknes, kā arī daudz, daudz peldētprieka. Esam iedvesmoti nākamajam mācību gadam, ar aizrautību gaidām paredzētos Dziesmusvētku koncertus, tikšanos vienam ar otru un pašu audzēkņu vārdiem sakot: “Cerams, ka nākamā nometne būs garāka!””

Lai spēks un darboties prieks nākamajā mācību gadā nometnes organizētājām un realizētājām: skolotājām Ievai Lapšānei, Ilzei Žvartei un kokles klases absolventei Paulai Kārkliņai un viņu tuviniekiem! Un pateicība un prieks audzēkņu vecākiem par uzticēšanos un atbalstu nometnes realizēšanā!