Audzēkne piedalās XV Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos “Jaunas balsis! Jauna mūzika!”


Vasara ir laiks, kad bieži vien audzēkņi papildina savas zināšanas un prasmes dažādās meistarklasēs. Par savu pieredzi, piedaloties XV Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos “Jaunas balsis! Jauna mūzika!”, kuri notika Siguldā, stāsta 3.kursa klavierspēles audzēkne Linda Biļinska.


“Esmu ļoti saviļņota, ka šogad man bija iespēja piedalīties pianistu meistarklasēs, ko organizēja Siguldas Mākslu skola “Baltais Flīģelis”. Nevaru vārdiem aprakstīt, cik šīs meistarklases ir svarīgas manai muzikālajai izaugsmei un pieredzei. Bija tik patīkami būt starp augsta līmeņa meistarklašu vadītājiem, kā arī starp skolēniem, kuri savu nākotni noteikti grib saistīt ar mūziku. Šeit muzicēšana bija pavisam citādāka – mēs sniedzām koncertus, jo tā ir mūsu sirds lieta, ko vēlamies attīstīt vēl augstākā līmenī. Šeit bija superīga atmosfēra, ko piepildīja gan pasniedzēji, gan paši audzēkņi, viens otram izpalīdzot un radot mūziku, kas aizrauj līdz sirds dziļumiem.


Pašā pirmajā dienā man bija fantastiska iespēja piedalīties meistarklasēs pie Andreja Osokina. Pianists mani iedvesmoja darīt vairāk. Ne jau vairāk mācīties notis vai tehniku, bet tieši mūzikā ielikt vairāk dzīvību, enerģiju un emocijas, piepildot skaņdarbu ar mīlestības pilnām krāsām.


Protams, man bija iespēja arī tikties ar citiem meistarkursu vadītājiem, piemēram, Lauru Skridi, Juri Žvikovu, Sandru Mogensenu un Reini Zariņu.


Katrs no šiem izcilajiem pianistiem deva iedvesmu mēģināt no sevis “dabūt ārā” arvien vairāk krāsu, ko parādīt cilvēkiem, esot uz skatuves. Katru skaņdarbu var izpildīt daudz dažādos veidos, taču mācīšanās procesa laikā ir jāatrod tieši tas veids, kurš uzrunā tavu sirdi, lai darbs būtu interesants gan tev, gan klausītājiem.


Esmu tiešām ļoti priecīga, ka man bija iespēja pilnveidot savas pianista prasmes pie jaukiem un spējīgiem pianistiem, jo šī ir pieredze, ko vajadzētu iegūt katram mūziķim, kurš vēlas kaut nedaudz mūziku ievīt savos dzīves ceļos.”