AKCMV Koklētāju ansambļa dalība XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos


Koklētāji 6.jūlijā aizvadījuši brīnišķīgu kokļu lielkoncertu “Laika upe” Ķīpsalas hallē. Uz šo koncertu meitenes gatavojušās ilgāk par gadu! Divas iepriekšējās dienas notika gan intensīvi mēģinājumi, gan nedaudz pabaudījām svētku norisi citās nozarēs. Abas skolotājas Ieva Lapšāne un Ilze Žvarte ar jaunākajām ansambļa dalībniecēm bija nupat atklātajā kokļu izstādē Brīvdabas muzejā un tautas daiļamatu meistaru izstādē “Mēs”.


Kokļu lielkoncerta “Laika upe” stāsts bija aizraujoša upes un laivinieka saruna, kas simboliski norādīja uz laika plūdumu un cilvēku tajā kā savu tradīciju tālāknesēju.


Emocijas visdažādākās- jauniešiem liels piedzīvojums, meitenēm, kuras piedalās pirmo reizi- jaunatklāšanas prieks, skolotājām- pacēlums, skolotājai Ilzei kā kopansambļa virsdiriģentei – lepnums un prieks, un pāri visam vienotības un gandarījuma sajūta. Novērtējām, ka šī ir bijusi brīnišķīga iespēja un gods piedalīties ievērojamā multimediālā uzvedumā. Koncertu “Laika upe” varēja vērot gan TV tiešraidē, gan būs skatāms arī LTV1.


Wendenkokle savus svētkus aizvadījusi godam un priecīgi vērosim draugus un līdzcilvēkus svētku turpinājumā! Lai skan!